dissabte, 12 de gener del 2013

Combatre el fred amb una bona escudella

Entrem a la que tradicionalment se la coneix com la setmana més freda de l'any, per això desde Can Freixas us recomenem un bon plat d'Escudella per combatre el fred.

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

Ingredients per a vuit persones


  • 1 tros de pit o pit poma de vedella
  • 1 tros de pit de xai o braó de xai
  • 1 tros de careta de porc o peu de porc
  • 1 tros de porc salat (espinada, peu, costella, orella..)
  • 1 tros de conill de vedella
  • 1 os de vedella del genoll
  • 1 os de pernil
  • 1 os d'espinada
  • 1 trosset de sagí
  • 1 quarter Gallina o pollastre
  • 2 talls - Cansalada viada
  • 2 Botifarres blanques
  • 2 Botifarres negres
  • 4  Patates
  • 2 Pastanagues
  • 1 branca d'api
  • 1  Porro
  • 1/2  Col
  • 1 grapat Cigrons remullats (els haurem tingut en remull 12 hores abans)
  • Un parell de safates de galets farcits de Can Freixas
  • Una safata de pilotes petites o un parell de pilotes grans de Can Freixas

  • Preparació

    En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.

    Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures


    Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les botifarres, les pilotes petites o la pilota gran, i una mica de sal (no gaire si hi heu posat molt de porc salat)
     
    Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir els galets farcits.
     
    Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separar la carn i les hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).

    Variacions


    En lloc de cigrons s’hi poden posar mongetes.

    Les crestes, pedrers, colls, potes i altres menuts, també es poden fer bullir amb la resta de carn d’olla.

    La sang i el fetge del pollastre es poden afegir a la sopa tallats a daus i fregits.

    Hi ha qui posa a sobre la tapa un plat amb aigua i mongetes seques; quan les mongetes s’arruguen, les pela i les afegeix a l’olla.


    I si ens en sobra....


    Abans de coure la pasta podem guardar brou amb tapers i ja tindrem la sopa feta per altres dies.

    Si sobra pilota es pot tallar a rodanxes, arrebossar-la i fregir-la.


    Si sobra carn d'olla en podem fer croquetes.




     I recorda per fer-ho més fàcil a Can Freixas ja et preparem els Galets farcits i les pilotes!!!!!!




     



     

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada