ESCUDELLA I CARN D'OLLA
Ingredients per a vuit persones
Preparació
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures
Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les botifarres, les pilotes petites o la pilota gran, i una mica de sal (no gaire si hi heu posat molt de porc salat)
Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir els galets farcits.
Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separar la carn i les hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).
Variacions
En lloc de cigrons s’hi poden posar mongetes.
Les crestes, pedrers, colls, potes i altres menuts, també es poden fer bullir amb la resta de carn d’olla.
La sang i el fetge del pollastre es poden afegir a la sopa tallats a daus i fregits.
Hi ha qui posa a sobre la tapa un plat amb aigua i mongetes seques; quan les mongetes s’arruguen, les pela i les afegeix a l’olla.
I si ens en sobra....
Abans de coure la pasta podem guardar brou amb tapers i ja tindrem la sopa feta per altres dies.
Si sobra pilota es pot tallar a rodanxes, arrebossar-la i fregir-la.
Si sobra carn d'olla en podem fer croquetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada