dijous, 21 de febrer del 2013

Amb el fred el nostre cos ens demana calor també a l'hora de preparar els àpats. Per això a l'hivern ens ve més de gust menjar plats de cullera, com les sopes, potatges o estofats que, malgrat que són més energètics no per això deixen de ser saludables.

Aquest cap de setmana diuen que n'ha de fer molt, per tan desde Can Freixas us proposem una bona sopa per combatre'l

SOPA DE MANDONGUILLES

Ingredients 4 persones:

Per al brou:

1 cuixa de pollastre
1 os d’espinada
1 os de vedella, si pot ser del genoll
1 pastanaga
1 porro
½ de nap
½ xirivia
1 branca d’api
Sal
1 safata de mandonguilles petites de Can Freixas

Per la sopa:

1 ou dur ratllat
Pa torrat 5-7 llesques

Elaboració:

Per preparar el brou, introduïu en una olla tots els ingredients, els cobriu amb aigua, bulliu-los a foc lent durant aproximadament 2 hores . Escumeu de tant en tant.
Passeu les mandonguilles per farina i fregiu-les en una paella amb abundant oli. Reserveu.

Transcorregut el temps de cocció del brou, coleu-lo i aboqueu-lo en una altra olla, que també portareu al foc.

Seguidament, afegiu el pa torrat i, quan s’hagi estovat, bateu-lo fins que quedi molt fi.

A continuació, afegiu a l’olla les mandonguilles reservades i bulliu-les durant cinc minuts. Transcorregut aquest temps, incorporeu-hi l’ou dur ratllat.

En un plat fons, aboqueu-hi la sopa i col•loqueu-hi unes quantres mandonguilles al centre. Finalment, decoreu amb unes gotetes d’oli d’oliva.

Bon profit!!!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada